Uppe i ottan...

... eller snarare aldrig gått och lagt sig!


Vart ju ingen bra planering igår då jag inte "hann" packa förrän 2 i natt.. dumt gjort! Uppe i varv och kunde sedan inte sova, så när klockan slog 6.30 var det bara till att stiga upp ändå... Sitter nu på bussen, somnade ganska direkt och vaknade upp när vi åkte från stockholm.. skönt det, en timme fördriven bara sådär! =) Vi beräknas vara framme i skara runt 15.00 och då väntas mat hos mammi som jag beställt... Grynkorv med mos.. Mmmmm!!! Enligt pappi är snön nästan borta där hemma och det är ju fan inte trökigt... Vårskor nästa! Vill även ännu en gång slå ett slag för dagens teknologi.. Swebuss är utrustade med eluttag och internet... Bra där!!

Nu ska jag strypa en film, "save the last dance" va länge sedan så den får det bli...



HDSL....//Lacken

I guess I have to face it...





Packa... Sova... Åka hem!







"Hjärtat har sina skäl, som förståndet inte förstår"




Idag hade varit en speciell dag.....




Tentan, och därmed kursen, är nu avslutad...

Hade skrivning igår och det kändes grymt bra.. Inga konstigheter här inte, så nöjd =) Men som sagt, man ska väl inte ropa hej förrän man hoppat i bäcken.. (eller hur va det nu?) Tentan firades med alla underbara ssk:are med utgång på stocken, som förövrigt suger hästba**e... Nu har jag verkligen bestämt mig, igen, att aldrig sätta min fot där igen.. Får fundera på att gå ut på Värmlands ikväll ist för att väga upp misärer från igår.. Efterfesten va det dock inget fel på ;)

Nu ska jag ÄNTLIGEN kolla på nya avsnittet av The vampires diaries som jag så länge väntat på... sweet!!


HDSL....//Lacken

Underligaste läkarbesöket någonsin!!


Har vart på Akademiska idag för ett ultra ljud på halsen och min underbara struma.. not! Skulle dit vid 10 så lagom till kvart i satte jag mig i väntrummet, väntade, blev uppropad av sköterska, följde henne till undersökningsrummet, där hon tog mitt personnr (bra där ;)), hon bad mig ta av mig till linne och lägga mig på britsen och sa att läkaren kommer snart... Helt vanligt, så som det alltid går till, inget konstigt med det! MEN...

Låg där och väntade... och väntade... och väntade. Jag satte mig upp, kikade runt lite på grejerna, gick runt lite, kolla mobilen, läste sms, gick runt lite till, satte mig på britskanten igen, trallade för mig själv, la mig ner, satte mig upp igen. Klockan gick och jag hade då suttit där i 20 minuter och väntat på läkaren som snart skulle komma. Sure! Började fundera på om de hade glömt av mig därinne, och tänkte gå ut och fråga men väntade lite till.. Tillsslut kom det en läkare insläntrande..



Läkaren: - Hej, jag heter xxxx och är läkare. Du kan lägga dig på britsen.
Jag: - Hej, josefine.
Läkaren: - Ja då börjar vi, lägger på lite gel här.
Jag: - Ok.

Läkaren var nu tyst hela tiden under undersökningen, sa inte ett ljud. På 2 minuter va han klar.

Läkaren: -Så där, då va det klart!
Jag: -Öh.. Okej?
Läkaren: -Japp. Du förresten, på tal om något annat. Dina skor, är du nöjd med dem?
Jag: -Öhh.. ja..eller jo.. ja men dom är sköna..?
Läkaren: - Ah, okej! Jo för att...

Och så drog han en lååång histora om han och hans frus resa till Australien. Där hon hade gått flera dagar och funderat på att köpa sådana skor. Och att hon sedan aldrig köpt dem och ångrar sig idag.

Jag: -Ah, ne de är sköna och varma. Men inte så bra för fötterna och så tål de inte väta så bra. Men annars så..
Läkaren: -Ok, jaja men då va vi klara här.
Jag: - Jaha.. men.. ah?
Läkaren: -Alltså det är samma som du opererades för sist, så det är ingen fara. Jag skickar bilderna till din läkare.
Jag: -Jaha, öhh.. va bra.. Men.. operation då.. ska man göra det?
Läkaren: -Det kan inte jag säga, det är upp till din läkare.
Jag: -Jaha.. men.. aja okej.
Läkaren: -Ja men tack då, Hejdå!

Där stod jag kvar, halvnaken och förvirrad. Jaha, vad ska jag göra nu då? Ska jag ta på mig? Ska jag vänta här? Där ute? Kan jag gå? Stod och funderade ett tag och insåg att han nog inte kommer tillbaka. Så jag tog på mig och gick ut lite försiktigt.



Helt skumt. Begriper egentligen inte vad jag hade där att göra.. Jag visste ju redan va det va och att det inte var farligt. Anledningen till att jag gjorde ultraljud var ju för att se om den låg mot luftstrupen eller inte.. Så jag blev ju inte nått klokare OCH så kostade det 80 sketna spänn... för att sitta och vänta i 20 minuter och sen inte komma fram till någonting! Dra där.. not! Vi får väl se vad läkaren säger.. om de nu hör av sig dvs, vem vet? Återstår at se..

Nu ska jag förtsätta plugga...

HDSL....//Lacken

MEN VAD ÄR DET HÄÄÄÄÄÄÄÄR????




HATAR SNÖ, försvinn ur mitt liv, okej?!?!?!!




HDSL....//Lacken

Bryter tystnaden..

... för bara en sekund!

Kan inte påstå att jag fått gjort så mkt på pluggandet idag mest bara suttit och häckat.. Skärpning tills imorrn! Skulle bara kommentera att jag nu ändrar utseendet lite.. det är ju trots allt vår!! Ja vet att jag tjatar om det men jag gillart så...

Våren är underbar!! =)

HDSL....//Lacken

Ingen skada skedd...

... då den "nya" vintern är ännu ett minne blott och försvann fortare än den kom!


Vaknade imorse och kikade ut, vad möts jag av? Jo, en strålande sol och fåglarnas kvittar.. är det inte allt bra härligt med vår ändå!! Gårdagens mardrömsväder var över illa kvickt och det gör mig såå happy! Trodde jag hade sett vårjacka för sista gången på länge men ICKE, behövde inte ens hänga in den i garderoben igen.. sweeet.. må va lite kallt men jag ger mig tusan på att inte behöva använda vinterjackan något mer på ett vääääääldans långt tag!! Vill man vara fin får man lida pin..  =)


Seminarie idag, en kort en, om bemötande vilket gick helt okej.. NU är det bara tenta plugg kvar och på torsdag smäller det.. Underbart! Det pratas om att fira(/sörja?) den klara kursen det med en våffelbuffe på Östgöta efteråt med alla våra kära ssk:are.. kan ju inte missas.. och kvällen bjuder på stocken.. inte så trökigt!! =)

Men först.. drar ner rullgardinen, sätter i öronproppar, säger hejdå till min omvärd och börjar plugga!!



HDSL....//Lacken



Snöyra...

... och jag som trodde vintern var borta för denna säsong!


Vaknade och kikade ut och vad ser man.. JO, att det yr som aldrig förr och på marken ligger det alldeles för mkt ny snö.. JA VILL INTE!!!


Dra täcket över huvudet, hejdå!!


HDSL....//Lacken

Vad är väl en kväll på Snerikes??

... Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles... alldeles underbar!!!


Hade just bestämt oss för utgång då jag såg att kontokortet va tomt... Hade inget annat väl än att stanna hemma för en myskväll med mig själv.. Passade på att tvätta med, vilket va behövligt.. Så visst det är inte helt meningslöst att va hemma ikväll men lite surt.. hade ju vart nått, det är ju trots allt bandyfinal! =)

Mer tid till plugget, JIHOOO!!!! not...


HDSL...//Lacken

Det blev ett klart godkänt...

... med motivering: noggrann, medveten och handlar professionellt!!! Inte så trökigt....

Som sagt så gjorde jag mitt prov.. fick s.c, subcutan, och det gick som på räls... ingen invändning alls...Happiest on earth va jag så vi drog till med en dunder fest på Värmlands... Förfest hos Maria på kantorn med pizza och gottigheter... Sedan blev det Värmlands, med ett jädra drag.. WIHOOO!!  Nice... =)

Ikväll är det ju SM-final i bandy så det kommer va aset mkt folk.. plus att Snerikes har 04-släpp.. hela stan kommer gunga!! Frågan är om man ska välja plugg till tentan framför festligheterna... det börjar ju faktiskt dra ihop sig!! Vi får se....


HDSL.....//Lacken

Känner mig lugn som en filbunke...

...inför praktiska provet i medicinsk teknik!

Jag står på tur kl 13.35-13.50... och jag känner mig cool lugn faktiskt! Satt igår kväll och torterade min apelsin med nålar från höger och vänster, så jag kan med gott samvete säga att jag övat, övat och övat. Känner mig säker på min sak! Provet går till så att man får dra en lapp, vilket det på den står vilken del man ska göra: Venprov, injektion i.m, injektion s.c eller CAD (för er som inte bergriper sig på medicinspråk så betyder det blodprov, injektion i muskel, injektion i fettet och katerersättning) Jag hoppas väl på venprov eftersom det tar kortast tid och man får det överstökat.. men som sagt känner mig säker så det skulle gå lite bra med de andra.. Tror jag! Återkommer med resultat...

Blir det ettt godkänt finns det stor chans att det blir en barrunda på Värmlands ikväll..Så wish me good luck! =)


HDSL.....//Lacken

Vågar nog tro att stunden är kommen...

.... då vintern lämnar oss för gott för denna säsong och då vi kan välkomna våren med en öppen famn!!


Blir så otroligt glad när solen skiner, det är bara att konstatera att jag är ingen vintermänniska... Usch ne! Sommar och sol, och vi har korta kjol.... tralala!! Ljuvligt... Tog ett härligt kort igår när jag va ute och preomenerade i den underbara solen.. Kommer här nedan.

Idag har vart en sovmorgonsdag, och det va inte fy skäm.. länge sedan nu... Hade egetnligen föreläsning kl 13.15 men eftersom det var universitetskyrkan så lockade det inte.. Vi mötes ist upp kl 15 för att planera lite inför vår redovisning i morgon om PMet i omvårdnadsteorier.. Inte alls många moment kvar nu tills kursen är slut.. I LIKE!

Nu ska jag äta nått och mysa lite till vampire diaries..

HDSL...//Lacken



Har ni sett? Gräsmattan har börjat komma fram..



....och vårkänslorna spirar, sweet!!! =)
(Förresten, tack girls för den underbara sjalen, love it!)

I can't help it...

...but I think I am addicted to The vampire diaries!!


Helt sjukt hur bra det är... Kan inte sluta kolla, avsnitt efter avsnitt.. Vart ju väldigt dumt att jag ladda hem hela säsongen för jag kommer ju hinna kolla alla avsnitt innan veckan är slut.. Inte okej! =/ Såg förresten nya trailerna på eclipse, tredje filmen i the twilight saga. Och guuud va underbart.. lääängtar! Nej då jag är inte nördig eller vadå?!?! But I like.... =)

Har vart i skolan idag för seminarie i folkhälsa vilket gick skit bra, helt otroligt hur allt kan vara kul och intressant... Kändes kanon och gick kanon och resulterade i godkänt examination! Fick även tillbaka omdöme på hemtentan i etik och våldsutsatta kvinnor och det va bara lovord och ett GODKÄNT där med... Sweeet!!

Ikväll blir det lite teknikträning på Ackis inför praktiska provet på fredag... vilket känns helt okej! Inte mycket kvar på kursen nu, sjukt! går så fort så man blir mörkrädd... 25 mars är det tentamen!!!! Sedan börjar vi med anatomi i april, inte så trökigt! Ska ju bli spännande, dock sägs det vara den svåraste kursen men vi får väl se. intressantaste med å andra sidan..!


HDSL.....//Lacken




Spring is in the air...

...vilket är helt sjukt underbart!!

Klockan var 8.30 imorse och jag gick till skolan med vårjacka och sjal och det var strålande sol OCH varmt... Så varmt att jag fick knäppa upp jackan.. Hur sweet är inte det?!?! AWESOME! =) va väl bara det jag ville ha sagt...

Nu ska jag kolla på ett till avsnitt av The vampire diaries, min nya förälskelse! <3 "CHECK IT OUT"


HDSL....//Lacken

I´m drunk and you're still ugly!!

...so right! =)

Sitter och tragglar med dessa jädrans folkhälsofrågorna nu och det är inte kul för 5 öre må jag säga.. fy bubblan! Alltid ska man vara ute i sista stund, imorrn kl 8 ska de vara inlämnade. bra jobbat! Booooring... ser så fram emot kl 12 den 25 mars då tentan är slut och kursen avslutat.. DÅ lär det ju bli stocken för hela slanten, och det lär ju inte bara bli en ssk T1:are där skulle jag tro!! Lääängtar...

Igår va det impulsfest på Norrlands... Förfest hos Maria med melodifestivalen som tyvärr slutade i katastrof.. Kassare låt får man leta efter! Heja darin friskt humör säger jag bara.... Runt halv elva drog vi in till city och mötte upp en danssugen Alex och begav oss till Norrlands.. Där var det Frihetsgasque vilket jag aldrig förstod va det va.. kl va elva och vi va ENSAMMA där.. inte okej! först på dansgolvet, jajemän... men allt som klockan tickade anslöt sig allt fler folk och kvällen slutade i mycket lyckat.. Härlig stämmning med underbar musik.. me like! Lagom trött i föttera efter alldeles för många timmar drog vi ut och gick till MAX för nattemat.. Mmmmumma! Eller ah egentligen vet jag inte men, nattemat är alltid gott trots att det inte är gott.. eller ah, ni förstår! Promenerade sedan hem eftersom kl va alldeles för sen för att bussarna fortfarande skulle gå.. Lagom till 5 var jag hemma... Sweeet! =) kvällen fick 4 av 5 toasters... Kanonkul!


Ne nu får jag återgå till folkhälsan.. Soo long fuckers!

HDSL....//Lacken

Hem ljuva hem...

... men nu är jag ju i lidköping och hälsar på och inte i Uppsala ;)

Konstigt men så känns det.. hemma är numera Uppsala och det är väl ett bra tecken skulle jag tro... Kändes tillochmed konsitgt att komma tillbaka till lidköping och vinninga, underlig känsla. Självklart skönt men kändes ändå inte som innan.. Tänk om jag blir fast i Uppsala för alltid =)

Fredagkvällen bjöd på utgång... förfest hos Jenny med tösera och det va fan inte trökigt det... Sedan blev det röj på bowlingen som avslutades  på stadt.. Skrattretande va kasst det är på stadt.. Men måste ändå säga jag har saknat det.. Bowlingen däremot, hela huset gungar!! =) Efter lite nattemat på torngrillen tog jag bussen hem och fyyy va kallt det är här nere i söder... Huuua!!

Lördag lekte jag med Brobben en stund och åkte sedan in till tösera och hyrde film.. KASST!! haha har aldrig vart med om sämre filmer.. gillar inte! Men vi hade mys ändå...

I dag fyller min kära far år och det firades med riktigt söndagsmiddag och tårta hemma hos mamisenl.. Jag och vickan bakade prinsesstårta dagen till ära.. Mummma!! Gott att äta upp sig lite.. Imorgon är det en systerysterdag då vickan är ledig från skolan, så jag och hon ska leka heeeeeela dagen..

Tisdag har bjudits med till IKEA av plutten, han behöver nog lite kvinnliga synpunkter på inredningen skulle jag tro ;) Ska bli trevligt. OCH så ska jag få träffa mina gulleungar.. Moa och Lisen!! Missarna är inte lätt att leva utan... Saknar!! =/

Onsdag bär det av hemmåt igen.. fast där är vi inte än så nu ska jag njuta lite mer av hemmavistelsen.. 


HDSL.....//Lacken




Som jag skrev sist hade jag ju en secret.. Nu släpper jag bomben och här är den..
Min första tattoo som symboliserar denna milstolpe i livet.. Flytten till Uppsala!

"Hon flyger med egna vingar"

På resande fot...

... mot sydligare breddgrader!

Eller nä kanske inte, närmare bestämt 35 mil sydligare.. Kursen styr mot Lidköping och hem, finally! Första gången hemma sedan jag flyttade, otroligt vad tiden går fort.. Sitter nu på bussen och beundrar teknologin, internet och eluttag på resande fot.. Inte så trökigt! =) Än så länge inte mkt folk heller, men får väl se efter alla stopp om vi kommer sluta som packade sillar eller ej... Rutten styr mot Sthlm-Örebro-Mariestad-Skara, och så vidare men det kvittar ju för jag ska av i Skara, där min mor och syster hämtar upp mig... Kanske pappa med för den delen =) Awesome...

Ikväll blir det utgång med töserna... Najs! Bowlingen och stadt i allra högsta grad... Man inser inte vad man saknar förrän man är utan det.. Eller nått =) Ska bli trevligt vilket fall.. Imorgon blir det nog en dejt med Brobben och lite uppdateringar på kvällen är det familjemys med räkor, vitlöksbröd, vin och gottigheter.. Mmmm!! Ska försöka klämma in en träff med Geek med, får se om det lyckas.. Kanske kan muta henne med tårta på söndag då det är pappas födelsedag... ("Du kan väl tänka på saken Helen") De resterande dagarna åter stå att se... Ska äta upp mig lite iaf, det är det jag vet... Åh vad jag ska äta gott!! =) Nu är vi i sthlm, ska sträcka lite på benen... Återkommer


I have a sercret!! ;)


HDSL.....//Lacken

Just som snön hade börjat tina bort....

....så kommer ett nytt förbannat snöoväder in och ger oss 50 cm MER snö, PÅ EN DAG!!

Helt sjukt att det på en dag kan vända från plusgrader och tinad slasksnö till polarväder med yrande snö och blåst så det bara skriker om det... USCH!!! Kan inte bli mer less på det.. Vill ärligttalat bara lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och inte vakna igen förrän jag hör fåglarna kvittra, se solen skina och tempertaturmätaren visar 25+ i skuggan.. JAVILLINTEMER!!

Haft en apjobbig dag förövrigt till råga på vädret.. började 8.30 på Ackis med venprovtagning. vilket var riktigt najs.. roligaste hittills... Undrar om det skulle funka som partytrick där hemma på bushen??? Hmm... Vilket fall fick vi en timmes träning på våra fina gummiarmar vi har för att sedan ta blodprov på varandra. MÄKTIGT, må jag säga.. Så jädra kul =) Så mamma, kan du ta med lite saker hem från jobbet så jag kan testa hemma och visa mina skills, det är väl lagligt?? Tro det eller ej men jag lyckades på mitt första stick, vilket jag är jädrans stolt över... Kände att det va min grej... Mitt kall i livet?

Efter Ackis vid 12 drog vi vidare till BMC för att finlira det sista på hemtentan och juridikfrågorna... Tog lååååååång tid, dock kasnke för att vi tjöta mer än vi jobba, men ändå... Det va inte förrän klockan slog 19.00 som jag och Maja samla ihop våra saker och begav oss därifrån... SJUKT!! Tog svängen om pizzerian på rackarberget och köpte med oss varsin pizza som vi njöt gott av hos Majas kompis Lina. Sjukt trött men det va najs... Kom inte hem hit förrän nu, typ en halvtimme sedan.. Så ah, låååånga dagar när man är student... Frågan jag ställer mig är ju, när får jag tid att stressa ner och ha en vanligt normal puls som alla andra... Kan nästan våga påstå att min vardag snart kommer ta kål på mig!! Inte okej....

Nu ska jag svälja en flaska vitt och sedan sova. För imorrn väntas en injektion av nått radioaktivt ämne, inte så trökigt! Kanske blir jag den nya Clark Kent!! =)


HDSL.....//Lacken

RSS 2.0