Förberedningarnas dag...

...då det vankas maskerad imorrn!

Och hur lycklig är inte jag då, jag som älskar maskerader... JIHOOO!! =) Nollningens absolut sista fest, avslutningsfesten med temat "vad ni hittar inom vården"... Trots dåliga resultat i föregående lekar och uppdrag så tror jag att min grupp och jag kan komma igen nu på slutet och ta hem segern som bästa utklädnad.. Inte trökigt! Temat går i Per Ohlssons bonnagård, vars alla djur blir sjuka inkl. han.. eller nått liknande =) Svininfluensan, fågelinfluensan, röda hund och jag, galna kosjukan... kommer bli coolt som fasen...

Eftersom min kodräkt jag har hemma inte lyckades hinna med posten så fick jag fixa och trixa ihop min egna dräkt, som nu med resultatet i handen, blev rätt stiligt faktiskt... Man tager vad man haver och låter fantasin flöda.. Ska försöka få ut lite bilder så småningom så ni får se själva.. =) Den som väntar på gott, väntar aldrig förlänge brukar det ju heta! Riktlinjer inför imorrn lyder som följer: Kl 16: förfest och sista piffen, kl 18: infinnande på skomakargatan och festen kan börja.. 3rätters, dryck, sång, spex och mkt mkt glädje. Enligt instruktioner är nästa riktlinje Kl 08: då festen slutar... den är inte trökig!! =)


Nu tommer jag glaset och kryper ner i sängen, Natti!

HDSL....//Lacken

Förbereder en resa....

...in i drömmarnas land!

Ska först bara uppdatera om vad som hänt under dagen, vart ganska händelserik faktiskt... Började dagen på KTC på ackis, aktiv förflyttning innebar lyft och förflyttning av patient i ergonomisk synpunkt... Väldigt givande lektion måste jag säga, roligt va det med... Kan ju inte direkt påstå att Akademiska är speciellt litet heller.. Damn! Klara där runt lunch då jag begav mig till vårdcentralen här runt knuten för att skriva in mig, och försöka mig till ett möte med en läkare ang. den förbaskade skiten i halsen min, vilket resulterade i en tid nästa måndag, inte dåligt =) Efter det gick jag hem och nästan bara vände i dörrn, endast lite mat fick jag i mig snabb, för att sedan gå i väg till MAXI, stenhagens köpcentrum som det så fint heter... Dock var det mkt mkt längre än jag trott, så lagom mör var jag när jag kom tillbaka hem efter den turen.. Inhandlade massa fynd på Lindex och gardiner, inte så trökigt, och så förståss en välförtjänt flaska vin, Gazela rekommenderas starkt, väldigt gott... Efter detta äventyr har jag inte gjort mkt mer än att bara slappa här och göra minst möjliga på mest möjliga tid, vilket jag tycker jag lyckades väldigt bra med! Imorrn är det en föreläsning sedan NOLLNING, fest på Östergötlands nation och det där med att det är "i vänskapens tecken", kan man ju fundera på vad det är... Återkommer om det en annan dag... Over and out!


HDSL....//Lacken

Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

...det va väl självaste f***n!!

Är så trött på snön nu, kallt och eländigt... Inget roligt att vakna upp imorse och inse att det fallit ca 3 dm snö under natten och att jag nu skulle behöva gå i detta oskottade, fortfarande fallande snöoväder i 4 km, och för att på eftermiddagen inse att vädret och underlaget var oförändrat och behöva gå 4 km till, i motvind...Blää! Tänk er bara om det vart vår, 10 plusgrader och solsken, inte så trökigt! Men det lär väl dröja ett tag till tyvärr...

Annars har väl dagen varit lugn. 2 föreläsningar: en om vårdetik, hyffsat intressant, och en om vetenskapsteori och filosofi, vilket var helt utanför mitt förstånd, begrep inte många ord om vad herrn pratade om.. kändes heller inte så relevant till vår utbiildning inom vård... Men men, allt kan inte va intressant här i världen. Imorrn blir det skoj för då ska vi till KTC på Ackis (Akademiska sjukhuset) som vi syrror kallar det =) och träna på aktiv förflyttning.. Kanske tillochmed får en glimt av Ackis egna tv-stjärnor, najs! =)

Nu ska jag nog ta mig ett glas vin som sängfösare, kolla på det okända och sedan krypa i säng...

HDSL.....//Lacken

När det knappt kunde bli värre....

... sjönk graderna ännu mer och nu är istiden nära mina vänner!

Kort skoldag idag. endast 2 timmar med basgruppsmöte i vårdhygien... mycket intressant faktiskt, kan bli kul det här. Slutade vid 12, lagom till lunch... Och eftersom Maja fyller år så gick vi ner till östgötanation och åt våffelbuffé, 25 ynkla kronor, de ni! sen blev det en sväng på stan, guuuuud va många mer affärer det finns här + att plaggen i affärerna faktiskt är med i tiden, till skillnad från affärerna i lidk, där "det nya" är typ 5 månader gammalt... like that! Sitter nu och funderar på när jag ska orka hoppa in i duschen, för ikväll är det Snerikes och  P, A, R, T, YYYYYY!!! Inte så trökigt att man måste va där redan vid 8 för att komma in... aldrig halvfullt som stadt precis, som om dom ändå någonsin skulle ha öppet på en tisdag?! Skulle inte tro det, men ändå.. Nu är dags för duschen..


HDSL....//Lacken

Ännu en dag...

...i slöandets tecken!

Hade mycket trevlig sovsällskap inatt då Johanna kom igår hela vägen från stockholm för att hänga här på Sernanders.. schysst kallar jag det. Mysig film och tjöta skit kväll med ett gott besök hos mina polare på Alans pizzeria, inget fel. =) Det va kul så länge det varade och vid 16 följde jag henne till bussen och hon åkte hem. Bara jag igen, all by myself. Tog en tripp till ICA på vägen hem och fann väl inget intressant förrutom billiga kiwis, itne vet jag om det är speciellt intressant iofs.. Väl hemma va det dags för mat (åh, nej inte igen!), gammal sketen pasta med grönsakssoppa, ingen delikatess direkt men vad gör man...Nu ikväll har jag bara slappat, med mina 1:an 2:an och 4:an som kanaler kan jag direkt inte påstå att jag gjort så mycket annat än stirra in i väggen.. Enda som är värt att nämnas är väl att jag samlat lite vuxenpoäng genom att göra matlåda till skolan imorrn... najs! =) Imorrn blir det skola 8-17, föreläsning heeeela dagen.. sköj!

Nu ska jag strypa en film.. återkommer imorrn!

HDSL....//Lacken

bilder från torsdagens nollning...



avslutade med maccarena dansen..



ypperligt bevis på vem som segrade i "hela havet stormar"


Förbaskade jädra skit...

...skor!

Nollning igår igen, lika stressigt som vanligt. nötterna hade förlängt schemat tilll 17 just då förfesten började.. Men allt artade sig väl och vid halv 7 anlände vi till Gunnar... och självklart var hatten på huvudet.. Mycket trevligt hade vi för att senare gå vidare till Värmlands nation där det va ännu trevligare, 4 barer och 3 dansgolv...Stadt släng dig i väggen!! =) runt 1 gick vi hem, eller ah, ja gick själv hem. heeeeela den långa vägen, med köttsår i skorna.. Fyy F***n!! Vaknade upp idag och tog en titt på fossingarna, inte okej. svullna, deformerade och allmänt blodiga :S Så allt vad nollning, stadsvandring och barrunda heter så är det vara adjöss med det idag... knappt så att jag kan ha sockar på.. kasst!!

Så det får bli en hemmakväll för min del och som tur är kommer Johanna hit, hela vägen från estocolmo, så det blir najs! =)


HDSL....//Lacken

Godmorgon...

...mina vänner!

Idag är det en hektisk dag, vilket jag tycker alla dagar har vart hittils dock. Möta Maja i stan kl 12 för att gå till bolaget, sen föreläsning kl 13-16 och sen förfest hos faddrarna kl 17. Kl 20 är det samling inför värmlandsnation där det är FESSST!! Detta betyder att jag måste göra mig festfräsch nu, gå till bolaget och ha med det till skolan.. (inte okej?) Och frågan är förresten hur "festfräsch" man är, efter en föreläsning på 3 timmar?! Får nog bli en raggardusch inne på toa skulle jag tro =P


Stor grattis kram till min mamma idag med, som fyller, ah, vi kan säga 25. HIPPHIPPHURRAHURRAHURRA!! =)


HDSL....//Lacken

Nollningsbilder...



Nollningshög...



Gruppsång...


Om det skulle funnits OS...

...med grenen "hela havet stormar", skulle jag stå överst på pallen.

Hemma igen efter nollningen, en mycket trevlig kväll..hade dock kanske vart kul på stockis ändå men men.. kommer en dag imorrn med. Då är det fan i mig fest så det står härliga till...HELL YEAH!! Men nu till det jag ville ha sagt... En av lekarna ikväll va "hela havet stormar" och om det nu undgått någon så är jag världens sämsta förlorare, så i min värld är alla medel tillåtna för att vinna och det va precis det mottot jag gick efter idag... av 50 pers kämpade jag mig blodig hela vägen till första platsen... Må det va med fula små knep men vinsten godkändes och tilldelades även en stilpoäng för min grymma kämparglöd!

Citerar min fadder Alex: Even cheating is a way of trying! =)


HDSL....//Lacken

OBS!



Kanske inte noterat det men, hatten skall användas:
- i skolan
- utanför skolan
- på dagtid
- på nattetid
- alltså 24/7

stränga order från generalerna!

I väntans tider...

...på att gå iväg till bergaskolan.

Åter igen dags för nollning, tror dock bara jag medverkar på lekarna för vettifasen om en bonne som jag från vinninga ens tillåts komma in på stockholms nation... (jävla översittare) Vilar nog upp mig lite extra inför fadderförfesten imorrn och barrundan på lördag ist =)

Nu är det dags, så på med den snygga hatten...


HDSL....//Lacken


Åh, ljuvliga, ljuvliga....

...sovmorgon!

Helt ledig idag och tyckte jag gjort mig förtjänt av en ritkig ordentlig sovmorgon (dock kasnke inte så här ordentlig).
Idag är det mycket fix och don för att sedan till kvällningen inta stockholms nation, stockis, för en Uppsala vs stureplan upplevelse... vet inte om jag gillart men får väl ställa upp för laget!

nu är det frukost, sen bolaget.. Mmmmmm =)

HDSL.....//Lacken

Äntligen hemma...

...efter en förbannat vilsen promenad i stan!

8.00 började skolan idag, återigen en dag med bara info, info, info, info och ännu mer info... huvudet är så fullt med info nu så jag knappast kommer ihåg vilken stan det är jag flyttat till.. Inget anmärkningsvärt hände i skolan annars.

Däremot, för att spinna vidare på det här med överfull hjärna...Gick jag idag från att solklart veta hur man går hem från stan till att inte ha den blekaste, trots karta. Något som resulterade i att jag och Maja gick runt, runt, runt i stan utan att hitta hem.. Vart vi än gick såg vi de där jävla kyrktornen...Nog för att domkyrkan är otroligt vacker men efter 1 1/2 timme kändes det lite väl tjatigt...Efter många om och men så hitta jag hem och kände mig väl förtjänt av en god pizza från Alans pizzeria, min kära granne... Vilket även resulterade i ströjobb, kvällar och helger.. de kallar jag awesome!! =)

Förövrigt har jag nu skrivit in mig på västgöta nation... Så nu kan studentlivet börja på riktigt! =)


HDSL.....//Lacken

Första dagen som nolla...

... då skolan körde igång idag.

Har inte riktigt blivit varmt i kläderna än vad gäller vägen dit, hem, till stan, eller universitetets område. Så som den turist jag fortfarande känner mig som, vandrar jag omkring med en fin liten turistkarta i högst hugg... Stabilt, NOT! Börjar dock känna till mer och mer om mitt område och vägar hit och dit, svårare är det med universitetet... Med sina 40.000 studenter (notera att det är mer än lidköpings invånare, whaaat?) så förstår ni nog att det är aningen större är Delagardie... =) Behövs faktiskt en avancerad karta för att hitta där med... obegriplig dock!

Som sagt hade jag min först dag i skolan idag som bestod av endast info, info, info, info, info, info, info och lite mer info... har förövrigt en klass bestående av 115 elever, de ni... När kl slog 16.00 slutade vi för dagen och begav oss till Bergaskolans gympasal (där förövrigt 5:orna gick vidare i "vi i femman" idag, grattis till dem!) för startskottet på nollningen...Vi drack redbull (dont ask why), minglade, delades in i nollgrupper, fick faddrar, lekte lekar hela kvällen lång, smörade för generalerna i 3:an för att samla pluspoäng och såklart sjöng den självklara sången för alla sjuksköterskor i uppsala...

"UPPSALA SSK, SÄG UPPSALA SSK!!!!!"


Efter detta begav det sig till snerikes nation, dock har jag, klantig som jag är, inte hunnit fixa kårleg. så jag fick styra av hemmåt... men so what? kan ju inte direkt påstå att det är den sista möjligheten för fest inte... Här verkar alla leva efter mottot, Livet är en fest!! =)



HDSL.....// Lacken



En gris, en ko, en Uppsalabo...

.. Så sant som det va sagt.

Nu har jag installerat mig här i Uppsala och för mina nära och kära (och er andra nyfikna) ska jag försöka uppdatera här så mycket som det bara går om vad som pågår i mitt liv som student. Jag hoppas ni är med mig i både motgångar och medgångar och att ni kommer och hälsar på, dörrn står alltid öppen! =)

HDSL.... //Lacken

RSS 2.0