Vad är det för en dag?

...Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag. För det är Marias namnsdag idag! HURRAHURRAHURRA!!

Vilket jag heter, så det är MIN namnsdag idag =)



Nog om det positiva. Vaknade i ottan, 07.00 ringde klockan. JAG SKULLE TVÄTTA! Eftersom tvättstugan alltid är överfull och man inte kommer intill vid de normala tiderna, då en normal människa är vaken, så fick jag offra en sovmorgon.. Och inte illa pinkat för där va det ödsligt tomt då jag kom ner, så jag håva in tvätten och gick upp igen för att ta mig en morgonmacka och sitta med min korsordstidning (risk för att låta som en pensionär). Efter en stund gick jag ner igen och håvade in tvätten i torktumlaren och hände upp handdukar och lakarn i torkskåpet. Allt var frid och fröj denna morgon.

TILLS... Jag återigen gick upp och sedan efter en stund gick ner igen för att hämta min tvätt. Enligt klockan skulle torktumlaren precis vara färdig. När jag kommer ner LIGGER MIN TVÄTT UTSLÄNGD I EN TVÄTTKORG TILLSAMMANS MED NÅGON ANNANS TVÄTT!!!!!!!! Arrghhhh.... INTE OKEJ! Någon hade då alltså inte orkat vänta de få minuterna som var kvar och håvat ur min tvätt ur torktumlaren och slängt den i en korg med någon annans tvätt och RÖRT RUNT! IDIOTER!!!!  

Jävla äckel skit ställe, Fyyyyy fan för å bor här egentligen!


HDSL.....// En arg Lacken


...


GGGGUUUUUUUULLLLLLLLLLLDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!! =)



Nu ska jag sova så gott..

HDSL....//Lacken

Nu laddar vi för OS guld...

... klockan är slagen 00.00 och det är dags för startskottet i Curlingfinalen för våra Svenska damer... HEJA HEJA HEJA!!

håller vi tummen... på återseende!


HDSL....//Lacken

Primum non nocere....

... som min goda vän Hippokrates sa en gång: "framför allt, vålla ingen skada"!



Är dötrött efter att i 7 timmar suttit och råskrivit hemtentan i etik.. 3 av 4 frågor klara och... ÅHHH vad skönt!


GODNATT


HDSL....//Lacken

...






"The secret of health for both mind and body is not to mourn for the past,
worry about the future or anticipate troubles,
but to live in the present moment wisely and earnestly"

 

 



OS-GULD....

....för våra svenska herrar i stafetten!!! =)

Tycker att vi skött oss väldigt bra i OS detta år.. många medaljer, inte vet jag om det är mer eller mindre än andra år iofs men jag gillart och är nöjd över att vara svensk dessa dagar...Kämpa på!

Låååång dag i skolan idag med.. kom inte hem förrän 19, life is hard! MEN, nu är iaf PM:et om kommunikations problem med dementa patienter klart och vi kan pusta ut, en sak mindre på "what to do"-listan... Borde ju iofs ha fortsatt pluggandet när jag kom hem ikväll för det är inte nådigt med saker vi har att göra... Men luften gick ur mig och jag hamnade ju mitt i stafetten och blev trollbunden av grabbarnas utklassning.. Får ta igen den missade pluggtiden imorrn ist.. då lär fingrarna skriva så de blöder... Hemtenta i etik och våldsutsatta kvinnor (Mkt intressant!) och så en hel hop med frågor inom vårdjuridik och båda dessa ska vara klart till denna måndag, 1 mars... Vet ju en som har helgen fullspeckad redan, ingen barrunda här inte! =/

Imorgon blir det kapilärprovtagning på KTC, intressant! OCH så ska jag försöka hinna förbi tattoostudion och boka en tid, så håll tummarna på att det blir inom en snar framtid... För jag vill!! Nu ska jag krypa ner i sängen och lösa lite korsord...



HDSL.....//Lacken

Upprörd...

...ända ut i fingertopparna!

Här sitter man hungrig, trött och frusen efter typ världens längsta skoldag... Gick upp 8.30 imorse och kom inte hem förrän säkert 19.00 för att vi vart tvungna att plugga som judar hela dagen... Och när man väl kommer hem, ah då måste man fortsätta att plugga som en jude, och hur kul är det lixom?!?! Ne, inte alls kul... Att äta lunch vid 12 för att sedan komma hem, fortsätta pluggandet och inte hinna äta förrän kl är, ah va är hon nu? Säg 21.40! Och DÅ när jag väl känner att jag kan gå och fixa ihop lite mat snabbt som attan så jag kan plugga lite till innan läggdags.. Ah då har som vanligt ALLA förb**nade utbytesstudenter som finns i den här hålan samlats i VÅRT kök, för att ockupera varendaste liten del av köket.. Så att VI, som i själva verket bor här INTE kommer intill!!!! IDIOTER.. och sen att dom inte kan köra lite rullande schema på i vilket kök de ska ha sina mysiga laga-mat-kvällar i utan nej, de ska bestämmt ALLTID hålla till här... obegripligt! KASST!!


Sen är det ju jävligt trevligt att det är lite värme här i huset oxå... HEE!! För det finns det ju inte, max 17 grader skulle jag tippa på.. Och utan varmvatten!! Ja' ä int bitter....



HDSL.....//Lacken

Tar ett break...

...i från PM-skrivandets stund!

Ah, sitter ju och skriver på vårt PM i allmän omvårdnad.. inte allt för kul måste jag säga. Känns inte värt för 5 öre men you gotta do what you gotta do! Tar dock en liten rast på 5 minuter för att rensa skallen.. Kom ju faktsikt på att jag glömt visa mina nya älskade inköp.. Love it.. Helt underbart alltså med en storstad och all shoppingen därtill.. kan inte få nog, tyvärr.. Vart man än går finns det ännu mer nya butiker att besöka och många av dem har man aldrig ens hört talas om.. Nu kommer det igen men here we go... Lidköping släng dig i väggen, lidköping suuuger när det gäller shoppping och det är väl inget nytt.. Och att man tidigare tyckt Skövde eller Trollhättan hade mycket att erbjuda kan ja bara säga att.. KOM HIT!!! Och så har vi ju såklart estockolm i närheten med och den är ju inte trökig...

Men nog om det för att åter gå till mina fina köp... Var på Belleshoe när jocke var här på besök och hittade världens, då menar jag VÄRLDENS, finaste och sötaste stövlar som jag bara va tvungen att ha.. Dock va klacken skyhög och, ne, jag fick stå emot och lämnade dem ensamma kvar i affären.. MEN, häromdagen slank jag förbi affären igen och såg dem stå där och ropa... LACKEN...LACKEN...KÖP OSS!! Och ah, som den snälla människa jag är så gjorde jag det.. och jag ångrar det inte, dock kommer nu problemet att jag itne kan gå i dem för de är alldeles för höga.. Men som sagt, det är ett senare problem, och problem är ju till för att lösas.. lite träning bara så =)

Mitt andra köp kan nog klassas som lite nördigt men jag vet att många av er kommer bli avis så det bara skriker om det... Sprang igenom NewYorkers för ett par dagar sedan och hittade denna fina t-shirt som bara tjuter status.. I bet Brobben is sooo jealous!! =)

Förövrigt har jag testat min skrivare idag och den funka utan anmärkning (har nog aldrig varit så fascinerad av en sådan förrut).. Kul att den funka iaf, nu kan vi hugga regnskog mina vänner...



HDSL.....//Lacken




JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

...han gick vidare till final, awesome! =)

Pengarna är slut men det va det fan värt... yes yes yes.. I KNEW IT!! Nu kan jag sova gott i natt och bara vänta tills han tar hem den stora finalen den 13 mars.. Go for it!

Nu lite uppdateringar sedan sist.. Utgång torsdag då det va stocken som gällde..Helt okej, men inte mer än så.. jävla bönner som tror de är nått bara de kammar håret bakåt men lite wax.. Hell no! inget för mig det där.. kass musik va det med.. härliga svängiga radiohitar som de gjort om till taskiga techno, trance låtar.. KASST!! Sedan va det utgång igår med då det va Värmlands för hela slanten (sparade dock lite till kvällens röstning) och där va det röj kan man lungt säga.. sheeeet! Grymt mkt folk och bra musik så det stod härliga till.. trevligt trevligt..



Nu ska jag njuta lite av seger..

HDSL...../Lacken

Snart, snart, snart, snart...

...är det dags för DARINs bidrag i melodifestivalen: You're out of my life!

Väntar lika spänt som ett barn på julafton... Har faktiskt tjuvlyssnat lite på låten redan and I LIKE IT!! =) heja, heja, heja.. Kommer lägga mina sista slantar på röstningen så att han bannemig går och tar hem hela skiten... Så se nu till att ni andra röstar som judar ni med.. 


Du kan ringa och rösta på nummer 099-20207. Vill du SMS rösta skicka ett SMS med texten 07 till 722 11.


Håller alla mina tummar nu, återkommer efter programmet!

HDSL...//Lacken

Kort uppdatering...

... sen måste jag sova!

Idag var en ledig dag men pga ett arbete så träffade jag Maja och Kristin på BMC för att plugga lite.. övergick dock rätt snart i en sväng till IKEA för att shoppa lite och sedan blev det lite Willys med... Kan itne säga annat än att det va en mycket trevlig dag..

Är även nyss hemkommen från pizzerian.. jobb 20-23 ikväll med! Kanske inte nämdt det men jabbade igår med.. Ikväll va det lite mer folk och alltså mer att göra, vilket passar mig i smaken.. under positiv stress jobbar jag bättre helt enkelt! Eftersom Dart-sällskapet var där på en rund så avslutade vi kvällen med en Darttävling och lite gott alkoholhaltig dryck... Tävlingen som JAG självklart vann, och det va bannemig överlägset... Funderar på om jag inte ska söka till Sommar-OS nästa gång trotsallt, för antar att det klassas som en sommarsport? (om det ens finns med på OS) =) 


HDSL..../Lacken

Fettis-dagen...

....och jag har inte ens tittat åt en semla! =(

Fast å andra sidan var jag inte speciellt sugen på det heller måste jag erkänna så, fine, det får gå för det här året... Och sen så säljer dom ju ändå semlor nästan året runt så jag kan ta det då, om suget efter den skulle uppenbarar sig! Idag var det egentligen tänkt att vi skulle ha lektion i venprovtagning, men efter att vi väntat över en timme på läraren som aldrig dök upp, så fick vi improvisera en egen lektion.. Therese som redan var kunnig i ämnet gav oss en introduktion och sedan tömde vi blod i mängder.. (notera att det var på gummiarmar och INTE varandras) Det gick smidigare än väntat och måste säga att det är väldigt kul det här med det medicinska, me like! =) Dock vet jag inte om vi egentligen fick hålla på på egen hand men den smällen får vi ta så småningom..

Nu ikväll har jag gjort mitt första pass på Alans pizzeria, och det bådar gott för framtiden... Trevliga gubbar det där, och måste säga att jag trivdes förvånadsvärt bra... De blev tillochmed impade på mina skills gällande pizza bakandet, förhoppningsvis får jag träna på det mer, inte fy skam!! Borde dock introducera dem med "riktiga kebaben", den kebaben vi har för deras är SKIIIIIT, grå dassiga slemsor gjort på gummi, typ... NO NO, Amigo mina vänner, Amigo!! Där har vi våran stolthet, vi lidköpingsbor =) Imorgon väntar ett nytt pass med nya möjligheter...

Måste även tillägga att jag införskaffat min en laserskrivare, välbehövd må jag säga... Kan inte begripa att det skall behövas skrivas ut så ofantligt stora mängder papper... Skulle tippa på att Uppsala Universitets Sjuksköterskeprogram är det program i sverige som värnar minst om miljön i frågan om pappersslöreri... Bara denhär månaden i skolan ligger jag säkert 200 st A4 ark back, som bara väntar på att få skrivas ut när jag får min efterlängtade skrivare... Helt galet ju!!! Vilket fall som helst, den anländer om 2-3 dagar och då återkommer jag med news kring detta...


HDSL.....//Lacken



SAMSUNG ML-1640

Alla hjärtans dag....

...i min ensamhet! <3

Ah, sånt är livet som det brukar heta... Kan inte påstå att jag gjort ett endast jota idag, trots att jag egentligen borde diska, städa, damsuga och PLUGGA... Men jag känner ingen motivation till någonting, antagligen för att det är kärlekens dag då man ska sitta på ett mysigt café, hålla handen och gosa med sin självfrände... Poor me, sitter här i min ensamhet... Inte okej egentligen! Men vad gör man...

I fredags va det fest i stora stan för att fira Svennis... Åkte med Jonna och hennes kompis till stockholm runt 14 för att möta Johanna och Alex på stan... Efter lite insidenter med glömd plånbok på tåget åkte vi vidare med tunnelbanan hem till Johannas lilla lya, mysigt och lyxboende för att jämföra med mitt eget... Förfest och pizza några timmar för att sedan vid 22 ta tunnelbanan in till staden igen.. Södermalm och Göta Källare, vilket var över förväntan... Shiiiiiit vilket röj det va där.. me like!! =) grymt bra musik nonstop på de olika dansgolven.. Billig shot va det med, vilket uppskattas grovt hos en student.. Dock undrar jag om det verkligen va alkohol i den där turkiska peppar'n?!?!?! Men men, vilket fall, dit lär jag gå mer än en gång till =) Kvällen slutade med en cheese på donken och sedan övernattning hos Johanna... Tack alla ni för en grymt kväll och på återseende!! =)



HDSL.....//Lacken




Uppdateringar...

...som heter duga!

Har visst missat många dagar nu sedan jag sist skrev, men till mitt försvar får jag väl säga att det vart hektiskt värre... I fredags tog jag tåget för första gången till stockholm, där jag skulle möta upp plutten som kom med tåget från Skövde... inte så trökigt! Väl samlade i storstan gick vi till närmaste hotell, Scandic, för att checka in för natten som kom krypande... Kan väl inte påstå att vi hittade det billigaste hotellet, men vadå, hotellfrukost i egen hög person.. det va det värt =) Efter incheckningen gick vi snart ut igen för att utforska lite av centrala sthlm, främst då drottninggatan och plattan (jocke må va underligt förtjust i den där plattan han, som ett barn på julafton). Hann inte ta mågna steg utanför hotellet innan vi sprang in i tom, trevlig överaskning må jag säga, det va inte igår... Avslutade rundvandringen med en god middag på Svarta fåret i gamla stan, gottigtgottigt! =) Sedan va det hemdags och sovklockan ringde... Morgonen efter gick vi förväntansfulla ner till frukosten för att mötas av en trevlig buffe i alla dess former och smaker (återigen blev jocke som ett barn på julafton, ögonen bara lyste av förundran, vilket i sig förgyllde min dag)... Mätte och belåtna gav vi oss iväg på shoppingrunda, drottninggatan igenom och gissa om jag gick lös i affärerna...gillade det skarpt! En tom plånbok senare då kvällningen lagt sig, styrde vi hemmåt och tog tåget till Uppsala... Lagom trötta för att nästan direkt falla till sömns...

Väcktes dock snart därpå av en skönsjungande släkt i andra änden av luren.. Just ja! Klockan var över 00.00 och det hade blivit min födelsedag... mor min hade vart så lurig att hon gömt en present i min gitarrväska, här, i uppsala, i mitt rum, UTAN att jag hittat den under mina 3 veckor här.. lustigt, men gud så påhittigt och så glad jag blev då... Ett halsband, thomas sabo.. Me like alot!! =) Dagen med stort D spenderades mesta dels i Uppsala centrum för lite mer shopping och fikastunder..super mysigt!

Annars så gjorde vi inte nått speciellt, gick och åkte runt och checka läget lite här och där.. Bl a IKEA då jag passade på att köpa mig en matta på rusta, underbart.. promenad till MAXI och fikade semla, mumma... va lite kulturella genom att besöka Uppsala domkyrka (visste ni förresten att Gustav Vasa är begravd här, inte jag heller, men nu vet ni), och såklart bara njöt av varandra, vilket är det viktigaste skulle jag tro... tyvärr går tiden fort när man har kul så igår kväll var det redan dags att vinka adjö på perrongen... Men måste säga det att det var riktigt härligt med lite besök.. awesome!! =)

Passande även på igår att inhandla min egna skruvdragare, hammare och ett mixsett med lite borr... oerhört onödiga pengar man slänger ut på sånt... Fy, Gillar inte!! Fast å andra sidan har jag nu fått upp mina fina tavlor och lite annat.. det är najs =)

Nu ska jag krypa ner undertäcket och njuta till lite Edward Cullen <3


HDSL.......//Lacken

The crazy cow....

Kom ju på att jag lovade er bilder från min kväll som galna kosjukan... Fler bilder hittar ni på Facebook, orkar inte lägga upp alla här... Check it out! =)

Kanske skulle berätta lite om kvällen som helhet oxå, vilket bara är positiva betyg... Gryym fest, alla va på topp, mer eller mindre iofs men ändå (inga namn nämnda)... Började med välkomst drink, lite udda smak men man får väl va glad för vad man får, och så lite mingel till det... Sedan va det till bords och Generalerna gjorde en skit bra entre, och en snygg tolkning av kiss (förstårs nog bara av dem som var där).  Kanske tillochmed finns dokumenterat på facebook-gruppen SSK Nollning 2010, för dem som är nyfikna! Sedan bjöds det på tacobuffé med vin och nubbe... Det var även då vi nollor skulle framföra våra spex, som vi så länge filat på... Per Olssons bonnagård gick från söt barnvisa till öronplåga på bara 30 sekunder.. AJ AJ AJ!! Men det är ju som vanligt några som måste va sämst och det va vår grupp bäst på... Det är skills det! =) Efter spexen och när magarna var fulla av både tacobuffé och alkohol, bjöds det på chokladpudding i allra högsta grad.. Mumma!! Timmarna rullade på och ganska snart blev det dans i stora lass... Har även fått lära mig en fortsättning på snappsvisan Armen i vinkeln, och den är inte trökig... Undervisar i den nästa lischöpingsfest, promise! =) Resten är en lullig historia och för att respektera människors privata handlingar nämns inget mer om det... I think you know and if you dont, never mind! ;) 


HDSL.....//Lacken




En oändligt lång dag..

... i sjukhusets tecken!

Har spenderat i stort sett hela dagen inom vårdens väggar.. Upp tidigt för ett besök kl 8.30 hos farbror doktor på vårdcentralen här intill.. Fick lämna blodprov i mängder och så fick jag en remiss till Akademiska imorrn, till klinisk patologi och cytologi, vad det nu innebär... Tur att internet finns så man kan googla! Färdig där runt 9.30 då jag bara hann hem, vända i dörrn och bege mig iväg igen till Akademiska lagom till kl 11... Vi skulle ta ett PPD test (nått för att se om man har fått TBC vaccin, eller nått), en liten droppe under huden på överarmen. Ska tillbaka på torsdag för utläsning av resultat, för att troligtvis då få vaccinet mot TBC... Efter det va det lunch för att sedan kl 13 infinna sig på KTC för första lektionen i injektioner... Vilket va redigt skoj, spännande som tusan, me like! Inte dåligt att efter bara 2 veckor i skolan redan kunna injecera läkemedel genom Intramuskulär och Subkutan injektion.. Najs! =) Dagen slutade 16.30, lååååååånga dar må jag säga...

Nu ska jag fixa lite mat, och sedan mysa i soffan med mina vetenskapliga orginalartiklar =)


HDSL....//Lacken

RSS 2.0